Lecz się dietą - nowe przepisy Wioli...
Po obiedzie, ale przed 17. - to bardzo ważne, żeby potem nie jeść:
- kieliszek – (wielkość dowolna) czerwonego wina;
Przerwa 15 minut -
- gotowana marchewka;
Przerwa 15 minut -
- miseczka kaszy kukurydzianej
I tak przez 3 miesiące.
Rozgrzanie nerek:
Składniki:
- olej,
- poszatkowana cebula
- pieprz, ziele ang., liść laurowy
- przecier pomidorowy
- woda zimna, ewentualnie, sos sojowy, sól
Najpierw podsmaż cebulę, potem podlej ją zimną wodą, możesz dodać czosnek (może być suszony) i chilli (świetnie koi ból stawów).
Dodaj przecier pomidorowy, podgotuj trochę, jak trzeba zredukuj płomień albo dodaj wody, dodaj zieloną pietruszkę, jeśli masz (nie musi być).
Dodajesz wodę zimną (dla przejścia przez smak), sól, kilka kropel octu, potem sypiesz kaszę gryczaną,paloną, ugotuj i wyłóż.
Jeśli masz kiszonego ogórka to dodaj do sosu w końcówce gotowania (dla mięsojadka można dodać kiełbasę pokrojoną i jest sos myśliwski).
Autor: Wioletta Grigorijew
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz